Want your
own Fotopage?








 
GANDAHARA

By: SHAHROSE PESHAWAR

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 28-May-2008 21:52 Email | Share | Bookmark
CARAMEL PUDDING


Sebenarnya ni kali kedua aku buat Pudding Caramel ni...aku buat ni sebab hubby request...coz my hubby suka sangat makan Pudding Caramel ni...


First time aku buat Pudding Caramel bila aku buka fotopages MamaFami, dlm resepi mamafami ada dua tiga jenis pudding caramel, tapi aku try yang Kak Hanieliza punya resepi dulu sebab aku rasa paling mudah dan paling senang nak ingat ingredientsnya...memang mudah sangat..first trial dah confirm jadi..cuma caramelnyala yang ada problem sikit...anyway tq MamaFami and Kak Lieza!


Masa tu aku tengah kacau-kacaula gula ni nak bagi hangus..ikut resepi tu katala...then lama gak nak tunggu gula ni hangus rupanya...lepas tu aku terbau wangi gula hangus tu...harum je...then cepat-cepat aku curahkan air kat gula hangus tu...tetiba bunyi meletup !!! POP! OOO MAK KAU...!!! Astagfirullahal'Azim!!! gugur jantung ni kalau nak tau !! Hubby aku sampai berlari la ke dapo kata "Rose bunyi apa tu? Are u ok?" risau jugak Hubby kat aku ek aku kata gula hangus tu meletup....hubby suh hati-hati la ...lepas tu kami ketawa sama-sama ialah ...masa tu dahla kul 2pagi..apa kata jiran kalau dengar dak....hubby tengah buat kerja dia masa tu..aku pulak nak buat xperiment pudding caramel ni...

Besoknya aku call Aimi(Kamalina) aku ceritala pasal gula hangus aku meletup...pastu Aimi punya ketawa sakan! Sabo je la lepas tu kami pun ketawa sama-sama dalam handphone ...anyway thanks Aimi bagi tips kat aku cemana nak buat gula hangus tu....


So ni pudding Caramel aku the second one...sebelum Hubby aku makan aku pun ambikla gambar jap ....kira takdak dah gula hangus meletup ni! Cenggini la bila buat pudding takdak tok guru yang mengajar ...tapi aku suka sangat memasak apa saja..sebab Hubby aku memang sangat-sangat appreciate apa yang aku masak lebih-lebih lagi kalau apa yang aku masakkan tu sedap!!...thanks B!


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net